MEERDEGATSTRAAT 175, 3570 ALKEN
T 011/57 27 20 -

STEENWEG 18, REKEM - LANAKEN
T 089/73 98 18 -

Wie met de auto op vakantie gaat, kan het weten: u sleurt heel wat kilo’s mee. Hebt u kinderen, dan vergroot het aantal koffers en andere benodigdheden alleen maar. Zo efficiënt mogelijk uw bagage inladen: tijd voor enkele tips!

Met de auto op vakantie, niet met een verhuiswagen

U hebt ze vast al zien rijden op de autostrade: wagens die afgeladen vol zitten en waarbij de passagiers over weinig beweegruimte beschikken. Uw idee van comfortabel rijden? Dacht het niet.

Neem daarom enkel mee wat echt nodig is. Niet alleen met het oog op het comfort van uw passagiers, maar ook op uw wagen. Door deze zwaar te laden, heeft hij een minder stabiele wegligging, verbruikt hij meer en kan uw motor oververhit geraken door de zware belasting. Niet echt het ideale scenario voor een gezinsvakantie…

Hoeveel kan uw wagen aan?

Uw bagage inladen, is op voorhand even checken hoeveel uw auto aankan. Dat hangt dan weer af van uw type wagen. Een standaardgezinswagen heeft bijvoorbeeld een laadvermogen van vijfhonderd kilo, terwijl een monovolume makkelijk zevenhonderd kilo aankan.

Hoeveel uw wagen precies kan transporteren, vindt u in het instructieboekje. Let wel, ook het gewicht van uw passagiers hoort bij het laadvermogen!

Bagage inladen: hoe moet het dan wel?

  • Plaats de zwaarste bagage onderaan en zo dicht mogelijk bij de wielen.
  • Zorg steeds voor een goede verdeling van het gewicht over uw hele laadruimte.
  • Kies liever voor soepele reistassen in plaats van koffers. Deze zijn makkelijker te schikken.
  • Snel alles in- en uitladen? Stop uw spullen in reistassen in plaats van ze los in de koffer te leggen.
  • Leg zo weinig mogelijk losse spullen in uw wagen. Bij bruusk remmen of een ongeval worden dit gevaarlijke projectielen.

Helemaal klaar om op reis te vertrekken? Vergeet zeker niet een uitgebreide vakantie check-up op uw planning te zetten alvorens u vertrekt! Zit u toch nog met enkele vragen? Ons team van experts staat steeds voor u klaar!

bagage inladen

Carclinic

Carclinic is een garage/carrosseriebedrijf gesitueerd in Lanaken. U kunt bij ons terecht voor herstellingen en onderhoud van alle merken. Carclinic steunt op een schat aan ervaring die de zaakvoerders in hun jarenlange carrière hebben opgebouwd.

Lees meer

Service

Een uitstekende service voor u? Dat is bij Carclinic het allerbelangrijkste. Daarom bieden we een All-In-Service op maat. Wij handelen het schadedossier af van aangifte tot betaling. Hierbij houden we rekening met uw noden en behoeftes.

Lees meer

Offerte

Wenst u een offerte aan te vragen voor het herstellen van uw wagen? Via ons online offerteformulier kunt u erg eenvoudig foto's van de schade aan uw wagen aan ons bezorgen. Op basis daarvan kunnen wij u dan een gerichte offerte bezorgen.

Lees meer

duurzaamreparerenllr logoeurogarant

Contactgegevens

MEERDEGATSTRAAT 175, 3570 ALKEN
T 011/57 27 20 -

STEENWEG 18, REKEM - LANAKEN
T 089/73 98 18 -
Ma-Vr: 8u tot 12u en 13u tot 17.30u