MEERDEGATSTRAAT 175, 3570 ALKEN
T 011/57 27 20 -

STEENWEG 18, REKEM - LANAKEN
T 089/73 98 18 -

De winter loopt op zijn einde en de temperaturen beginnen te stijgen. Het perfecte moment om naar zomerbanden te wisselen. Maar wanneer ruilt u uw winterse exemplaren best in? En waarom eigenlijk?

Waarom zomerbanden wisselen?

Dat is simpel: vanwege de samenstelling. Winterbanden zijn speciaal ontwikkeld om in koude temperaturen soepel te blijven en goed te presteren. En hebben bovendien een sterk gegroefd profiel voor extra grip op de weg.

Zomerbanden hebben dan weer een andere rubbersamenstelling, waardoor ze juist bij warmere temperaturen hun troeven uitspelen. Een kortere remafstand is daar één van. Maar naar zomerbanden wisselen, betekent ook een lager brandstofverbruik.

Wanneer zomerbanden wisselen?

Vanaf het moment dat de temperatuur boven de 7°C stijgt. Dat is meestal rond de periode eind maart, begin april. U rijdt met zomerbanden van april tot en met september.

Blijft u het hele jaar door rijden op zomerbanden? Dan slijt het rubber sneller, waardoor u minder grip hebt op de weg en onvermijdelijk zal slippen.

De winterbanden worden dan weer ingeschakeld van oktober tot en met maart.

Optimale bandenspanning

Zomerbanden gemonteerd? Check dan af en toe de spanning voor een optimale bandenspanning.

Klaar om naar zomerbanden te wisselen? Of zit u nog met specifieke vragen? Spring gerust eens binnen, onze experts helpen u graag verder!

zomerbanden wisselen

Carclinic

Carclinic is een garage/carrosseriebedrijf gesitueerd in Lanaken. U kunt bij ons terecht voor herstellingen en onderhoud van alle merken. Carclinic steunt op een schat aan ervaring die de zaakvoerders in hun jarenlange carrière hebben opgebouwd.

Lees meer

Service

Een uitstekende service voor u? Dat is bij Carclinic het allerbelangrijkste. Daarom bieden we een All-In-Service op maat. Wij handelen het schadedossier af van aangifte tot betaling. Hierbij houden we rekening met uw noden en behoeftes.

Lees meer

Offerte

Wenst u een offerte aan te vragen voor het herstellen van uw wagen? Via ons online offerteformulier kunt u erg eenvoudig foto's van de schade aan uw wagen aan ons bezorgen. Op basis daarvan kunnen wij u dan een gerichte offerte bezorgen.

Lees meer

duurzaamreparerenllr logoeurogarant

Contactgegevens

MEERDEGATSTRAAT 175, 3570 ALKEN
T 011/57 27 20 -

STEENWEG 18, REKEM - LANAKEN
T 089/73 98 18 -
Ma-Vr: 8u tot 12u en 13u tot 17.30u