MEERDEGATSTRAAT 175, 3570 ALKEN
T 011/57 27 20 -

STEENWEG 18, REKEM - LANAKEN
T 089/73 98 18 -

Temperaturen onder nul? Een platte batterij is een van de meest voorkomende redenen waarom uw auto niet start. Omdat voorkomen beter dan genezen is, stelden we enkele handige tips voor u op. Houd ze in uw achterhoofd en voorkom dat uw wagen niet start!

Om probleemloos te starten, moet uw batterij voor meer dan 75% geladen zijn. Koude temperaturen verminderen niet alleen het vermogen van uw batterij, maar bemoeilijken ook een degelijke oplading.

Daarnaast bezwijken oudere batterijen als eerste onder de koude. Vermijd dat uw auto niet start door rekening te houden met deze tips:

Auto start niet: hoe voorkomen?

  • Een volledig opgeladen batterij? Daarvoor moet u minstens 25 kilometer ononderbroken rijden om voldoende energie op te wekken. Korte ritten zijn dus onvoldoende.
  • Vermijd een ijskoude batterij en parkeer -indien mogelijk- uw wagen in een droge, warme plaats. Hebt u geen garage? Plaats uw wagen dan zoveel mogelijk uit de wind en bedek uw motorkap met een deken of een stuk karton tijdens erg koude nachten. Elke isolatie is immers goed om een platte batterij te voorkomen.
  • Investeer in een goede batterijoplader, afgestemd op uw type wagen. Zo bent u zeker van een opgeladen batterij tijdens koude winterse dagen.

Auto start niet: hebt u al ‘prijs’?

  • Om uw slapende batterij te activeren, kan u uw koplampen even aanzetten nog voor u de motor start.
  • Schakel energievretende technologieën uit voor u de motor start. Denk hierbij aan verwarming, radio, gps, airco, …
  • Probeer de motor nooit langdurig op te starten. Ga liever voor korte startpogingen na elkaar.
  • Uw wagen laten warmdraaien, helpt niets aan het opladen van uw batterij. Het is enkel slecht voor het milieu én u verspilt er ook nog eens brandstof door.
  • Vermijd startkabels. Recente wagens zijn uitgevoerd met gevoelige elektronicacomponenten en deze dreigen, door het gebruik van startkabels, beschadigd te raken.

Frequente controles

Een autobatterij gaat gemiddeld 4 jaar mee, afhankelijk van het type en het gebruik. Wilt u dus helemaal zeker zijn van een gezonde batterij? Maak nu een afspraak en laat uw batterij tijdig nakijken door onze professionals. 

auto start niet

Carclinic

Carclinic is een garage/carrosseriebedrijf gesitueerd in Lanaken. U kunt bij ons terecht voor herstellingen en onderhoud van alle merken. Carclinic steunt op een schat aan ervaring die de zaakvoerders in hun jarenlange carrière hebben opgebouwd.

Lees meer

Service

Een uitstekende service voor u? Dat is bij Carclinic het allerbelangrijkste. Daarom bieden we een All-In-Service op maat. Wij handelen het schadedossier af van aangifte tot betaling. Hierbij houden we rekening met uw noden en behoeftes.

Lees meer

Offerte

Wenst u een offerte aan te vragen voor het herstellen van uw wagen? Via ons online offerteformulier kunt u erg eenvoudig foto's van de schade aan uw wagen aan ons bezorgen. Op basis daarvan kunnen wij u dan een gerichte offerte bezorgen.

Lees meer

duurzaamreparerenllr logoeurogarant

Contactgegevens

MEERDEGATSTRAAT 175, 3570 ALKEN
T 011/57 27 20 -

STEENWEG 18, REKEM - LANAKEN
T 089/73 98 18 -
Ma-Vr: 8u tot 12u en 13u tot 17.30u