MEERDEGATSTRAAT 175, 3570 ALKEN
T 011/57 27 20 -

STEENWEG 18, REKEM - LANAKEN
T 089/73 98 18 -

Op weg zijn naar een zuiderse vakantiebestemming of vastzitten in een file terwijl het broeierig heet is. Warm weer vraagt niet alleen een extra inspanning van u als chauffeur, maar is ook voor uw passagiers oncomfortabel. Dankzij onze tips houdt u het hoofd koel! 

Zorg voor luchtcirculatie

Verlucht uw auto voor u vertrekt om meteen de ergste hitte weg te jagen. Tijdens het rijden opent u best het raam aan zowel de bestuurderszijde als het raam rechts achteraan voor een optimale circulatie van frisse lucht.

Wie over een airco beschikt, kan deze uiteraard inschakelen! Hoewel de verleiding vaak groot is, zorgt u er best voor dat het verschil in temperatuur niet té groot is met de buitentemperatuur. Want zo riskeert u een ‘thermische shock’ op te lopen.

 Zoek de schaduw op

Een uitstapje gepland en wilt u uw wagen parkeren? Ga voor een plekje in de schaduw. Zo loopt de temperatuur in uw auto niet te hoog op. Houd er wel rekening mee dat de zon verschuift. Waardoor uw schaduwrijke plekje twee uur later misschien broeierig heet is… .

Gebruik zonnebescherming

Geen plekje in de schaduw kunnen bemachtigen? Plaats dan zeker een zonnescherm op uw dashboard. Bij warm weer kan de temperatuur hiervan flink oplopen.

Zonbescherming voor uw achterruiten is ook geen overbodige luxe. Perfect voor de kleinere passagiers zodat ze niet verblind worden door het zonlicht. Hebt u geen zonneschermen? Een handdoek klaart het klusje ook perfect.

Hydrateer

Voldoende drinken is belangrijk, zeker als het heet is buiten. Neem daarom steeds voldoende water mee als u erop uit trekt met de wagen. Niemand wilt stilstaan in  een file zonder iets te drinken te hebben…

Ook wat vaker rustpauzes inlassen dan normaal is geen overbodige luxe. De warmte zorgt er namelijk voor dat u minder geconcentreerd bent.

Tijd om erop uit te trekken

Helemaal gewapend tegen de warmte? Perfect! Hou het hoofd koel en wees voorzichtig op de baan!

auto warm weer

Carclinic

Carclinic is een garage/carrosseriebedrijf gesitueerd in Lanaken. U kunt bij ons terecht voor herstellingen en onderhoud van alle merken. Carclinic steunt op een schat aan ervaring die de zaakvoerders in hun jarenlange carrière hebben opgebouwd.

Lees meer

Service

Een uitstekende service voor u? Dat is bij Carclinic het allerbelangrijkste. Daarom bieden we een All-In-Service op maat. Wij handelen het schadedossier af van aangifte tot betaling. Hierbij houden we rekening met uw noden en behoeftes.

Lees meer

Offerte

Wenst u een offerte aan te vragen voor het herstellen van uw wagen? Via ons online offerteformulier kunt u erg eenvoudig foto's van de schade aan uw wagen aan ons bezorgen. Op basis daarvan kunnen wij u dan een gerichte offerte bezorgen.

Lees meer

duurzaamreparerenllr logoeurogarant

Contactgegevens

MEERDEGATSTRAAT 175, 3570 ALKEN
T 011/57 27 20 -

STEENWEG 18, REKEM - LANAKEN
T 089/73 98 18 -
Ma-Vr: 8u tot 12u en 13u tot 17.30u