MEERDEGATSTRAAT 175, 3570 ALKEN
T 011/57 27 20 -

STEENWEG 18, REKEM - LANAKEN
T 089/73 98 18 -

Weet u met welke bandenspanning u rondrijdt? Neen? Maar wat als wij u vertellen dat een te lage bandenspanning uw brandstofverbruik de hoogte injaagt en uw banden sneller doet slijten? Hebben we dan uw aandacht?

Een bandendruk die te hoog of te laag is, heeft niet enkel negatieve gevolgen voor uw banden, maar is ook nefast voor uw veiligheid en uw wagen. Omdat een band pas maximaal presteert als hij voor voldoende stabiliteit en draagkracht zorgt, is de bandenspanning van cruciaal belang.

De gevolgen van een slechte bandenspanning? Een langere remweg, hogere slipkans, meer risico op klapbanden, een slechtere wegligging, een hoger verbruik...

Wat is de juiste druk?

Gemiddeld bedraagt de bandenspanning zo’n 2,5 bar. De juiste bandendruk voor uw wagen? Die kan u aflezen in de handleiding van uw auto, in het benzineklepje of in de deurlijst van de bestuurder.

Vervolgens is het een kwestie van maandelijks te controleren om zeker te zijn dat u veilig op weg bent. Een band verliest iedere maand namelijk zo’n 0,2 bar aan druk. De bandenspanning controleert u overigens best als de banden koud zijn - lees: ten minste twee uur niet mee gereden.

Op maat van uw reisplannen

Bent u van plan een lange reis te maken? Of gaat u een zware lading vervoeren? Dan voert u de bandendruk best een beetje op.

Ook de weersomstandigheden hebben invloed. De druk van zomerbanden ligt - vanwege het uitzetten door de warmte - 0,2 bar lager dan bij winterbanden.

Genoeg theorie, tijd voor de praktijk

Haal die drukmeter maar boven en controleer uw bandendruk. Toch niet helemaal zeker? Spring even binnen en wij zorgen voor een optimale bandenspanning! 

Carclinic

Carclinic is een garage/carrosseriebedrijf gesitueerd in Lanaken. U kunt bij ons terecht voor herstellingen en onderhoud van alle merken. Carclinic steunt op een schat aan ervaring die de zaakvoerders in hun jarenlange carrière hebben opgebouwd.

Lees meer

Service

Een uitstekende service voor u? Dat is bij Carclinic het allerbelangrijkste. Daarom bieden we een All-In-Service op maat. Wij handelen het schadedossier af van aangifte tot betaling. Hierbij houden we rekening met uw noden en behoeftes.

Lees meer

Offerte

Wenst u een offerte aan te vragen voor het herstellen van uw wagen? Via ons online offerteformulier kunt u erg eenvoudig foto's van de schade aan uw wagen aan ons bezorgen. Op basis daarvan kunnen wij u dan een gerichte offerte bezorgen.

Lees meer

duurzaamreparerenllr logoeurogarant

Contactgegevens

MEERDEGATSTRAAT 175, 3570 ALKEN
T 011/57 27 20 -

STEENWEG 18, REKEM - LANAKEN
T 089/73 98 18 -
Ma-Vr: 8u tot 12u en 13u tot 17.30u