MEERDEGATSTRAAT 175, 3570 ALKEN
T 011/57 27 20 -

STEENWEG 18, REKEM - LANAKEN
T 089/73 98 18 -

Heeft u van 2017 het jaar gemaakt waarin u eindelijk start met besparen? Super! Maar vergeet ook zeker uw wagen niet! Waar let u nu best op zodat u aan het eind van de maand niet onnodig de buikriem moet aanhalen? Tijd voor enkele tips!

1. Controleer uw bandendruk

Niets zo vervelend als een band die wat te plat staat. Deze verhoogt de weerstand waardoor u automatisch meer verbruikt. Hoewel de nieuwste wagens zijn uitgerust met een bandendruksensor is het toch belangrijk de bandendruk steeds handmatig te controleren. De sensor is namelijk niet steeds even nauwkeurig! Daarnaast heeft ook de buitentemperatuur een aanzienlijke invloed op uw bandendruk. Bij kouder weer zakt uw bandenspanning, terwijl deze bij warm weer stijgt.

2. Laat onnodig gewicht achterwege

Hoe meer uw wagen weegt, hoe meer hij verbruikt. Simpel. Vijs nu niet meteen zetels los, maar denk eens aan onnodige bagage die u best thuis kan laten. Een dakkoffer of ballast in uw koffer? Weg ermee! 

3. Ga regelmatig op onderhoud

Voor velen is het nog geen evidentie, maar een regelmatig onderhouden wagen verbruikt wel degelijk minder. Zo moet u motor minder moeite doen en kan hij de maximale power halen uit iedere druppel brandstof. 

4. Rij slimmer

Naast alle bovenstaande tips levert enkel slimmer rijden u al maar liefst een besparing van 20% op! Stoppen en vertrekken vergt de meeste energie van uw wagen. Hoe meer u dat kan beperken, hoe meer u bespaart. Daarnaast accelereert u best met mate en beperkt u uw snelheid. 

U ziet, besparen op uw wagen hoeft zo moeilijk niet te zijn. Zit u toch nog met vragen? Of kan uw wagen wel een stevig onderhoud gebruiken? Onze experts staan steeds voor u klaar! 

minderverbruiken

Carclinic

Carclinic is een garage/carrosseriebedrijf gesitueerd in Lanaken. U kunt bij ons terecht voor herstellingen en onderhoud van alle merken. Carclinic steunt op een schat aan ervaring die de zaakvoerders in hun jarenlange carrière hebben opgebouwd.

Lees meer

Service

Een uitstekende service voor u? Dat is bij Carclinic het allerbelangrijkste. Daarom bieden we een All-In-Service op maat. Wij handelen het schadedossier af van aangifte tot betaling. Hierbij houden we rekening met uw noden en behoeftes.

Lees meer

Offerte

Wenst u een offerte aan te vragen voor het herstellen van uw wagen? Via ons online offerteformulier kunt u erg eenvoudig foto's van de schade aan uw wagen aan ons bezorgen. Op basis daarvan kunnen wij u dan een gerichte offerte bezorgen.

Lees meer

duurzaamreparerenllr logoeurogarant

Contactgegevens

MEERDEGATSTRAAT 175, 3570 ALKEN
T 011/57 27 20 -

STEENWEG 18, REKEM - LANAKEN
T 089/73 98 18 -
Ma-Vr: 8u tot 12u en 13u tot 17.30u